كثير منا لم يعرف مقدار اللبن الذى يوجد عندنا فى البيت
فانا سوف اقول لكم على طريقه مبسطه ونتيجتها هايله
على طول باعمله فى المنزل
المقادير:
لبن جاموسى مضمون المصدر
علبة زبادى (ودى هتبقى الخميره )
الطريقه:
اولا نغلى اللبن ثم يترك الى ان يكون دافئ
ولو عندك لبن مغلى وحطتيه فى الثلاجه او برد
حطيه على النار حتى يصل الى الدافئ ولابد واؤكد بان لابد ان يكون اللبن دافئ واختبريه باصابعك
ثم تحضرى الاكواب وتضعى فى كل كوب ملعقه صغيره ممسوحه من الزبادى( اللى هو الخميره )
ثم تملئ الاكواب باللبن وهو دافئ لازم يكون دافئ لا اقل ولا اكثر
تم تقلبى كل الاكواب جيداً بحيت تذوب ملعقة الزباى فى اللبن فى كل كوب
ثم بعد ذلك تدفئى الفرن يكون ايضا دافئ لا اقل ممكن يكون اكثر من الدافئ فى الشتاء
وبعد ذلك تضعى الاكواب على صنيه وتضعيهم فى الفرن وتشغلى نور الفرن او اضاءة الفرن وان لم يوجد عندك اضاءه فى الفرن مش مشكله
وارجوا مراعاة عدم فتح الفرن عليه قيل ساعه من دخوله حتى لا تتسرب الحراره
من داخل الفرن
ملحوظه:
لو وجدتى بعد مرور 5 ساعات على الزبادى لم يتماسك طلعيه من الفرن
ودفى الفرن بيث يكون دافئ وضعى الزبادى مره اخرى واقفلى عليه الفرن وبعد ساعتين سوف يكون تماسك
واعلمى انه لو حدث ذلك فيكون خطأ منك لعدم تدفئة الفرن جيداً
فلذلك اؤكد بتدفئة الفرن جيداً
وانا باعمله ونتيجته هايله احلى من الجاهز كتيييييييييييير
بس اهم حاجه تنفذى الخطوات صح
وبالهنا والشفا